Pau Costa Alcubierre

Pau Costa Alcubierre

En Pau, nascut a Sant Julià de Vilatorta (Osona), el 13 de setembre de l’any 1977, va tenir els primers contactes amb el món dels incendis forestals a la Universitat de Lleida, on es va titular en Enginyeria Tècnica Forestal i on va obtenir el Mestratge en Anàlisi d’Incendis Forestals.

A la vegada, inicià la seva carrera professional com a membre de la Unitat Tècnica GRAF, del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest vincle li va permetre exercir com analista d’incendis forestals al sud d’Europa, i treballar en el projecte Europeu FireParadox per escriure la guia La Prevenció dels Grans Incendis Forestals adaptada a l'Incendi Tipus.

Ell havia compartit la idea de crear una plataforma per aglutinar coneixement d’incendis forestals a nivell internacional, i va ser ell qui va redactar els primers esborranys del projecte de la present Fundació. Des de l’inici, es va involucrar en la constitució de la Fundació i va marcar les grans línies de treball que, al cap d’un temps, van configurar el projecte final d’aquesta Fundació que avui porta el seu nom i que ell també havia ideat.

El seu ideari coincidia plenament amb les finalitats fundacionals, i aquesta fundació està impregnada dels seus valors com a professional i com a persona, amb un caràcter afable, proper i molt humà. Per a nosaltres és molt important que en Pau segueixi formant part d’aquest projecte, del seu projecte.

En Pau Costa Alcubierre, analista d´incendis forestals del GRAF, que va morir en acte de servei en l'incendi d'Horta de Sant Joan el 24 de Juliol de 2009, creia fermament en aquest projecte arran de la seva experiència arreu d'Europa en la gestió i lluita en incendis forestals.