El MEFITU a Berga!

Facebooktwitterlinkedin

El passat 11 d’octubre vàrem realitzar el programa Mefitu a l’Escola Santa Eulàlia de Berga, gràcies a l’Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i del projecte ENFOCC, Energia, Forest i Canvi Climàtic vàrem poder dur a terme aquestes activitats.

Els participants varen ser els alumnes de 5è i 6è de primària. Uns 80 nens i nenes en total repartits en dos grups varen gaudir dels tres tallers principals del Mefitu:

  • L’explicació a l’aula amb la presentació audiovisual, on els alumnes varen poder participar de les explicacions, així com aportar els seus coneixements i vivències en temes relacionats amb els incendis forestals.

IMG-20171011-WA0008

  • El segon taller va consistir en la preparació dels arbres i la vegetació a través de tècniques de papiroflèxia per construir dues maquetes simulant dos escenaris, un bosc gestionat i un sense gestionar, on posteriorment s’hi va aplicar foc fingint un incendi forestal, els alumnes van poder observar els seus efectes sobre les diferents estructures forestals representades.

IMAG0316-20171017-084357552_preview

  • Per acabar es va realitzar una sortida a camp, es va visitar la Serra de Casampons, concretament una zona cremada anteriorment. Els alumnes, per grups i a través de varies activitats i jocs, van poder descobrir de primera mà els efectes del foc sobre el bosc així com les estratègies naturals per la seva posterior regeneració, a més de gaudir de l’entorn i de les vistes de la zona.

IMAG0340-20171017-084346601_preview

Facebooktwitterlinkedin

Autor: Pau Costa Foundation

La Fundación de Ecología del Fuego y Gestión de Incendios Pau Costa Alcubierre (PCF) tiene la ambición de ser una plataforma de información en gestión de los incendios forestales, a la vez que un instrumento de difusión e investigación en la ecología del fuego.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *