Gemma Vila hace una donación de un cuadro para el proyecto Art&Fire inspirado en el documental de “El Gran Silenci”

Facebooktwitterlinkedin

Quadre_Horta

Cuadro de Gemma Vila. Fuego en Horta de Sant Joan. (Homenaje a los cinco bomberos fallecidos: Pau, Jordi, Jaume, Ramon y David)

 

Toda la historia comenzó durante el visionado del documental de TV3 “El Gran Silenci”, con el que mis padres y yo nos quedamos muy impresionados e impactados ante unas imágenes que, especialmente a mí, me quedaron bien grabadas. Al día siguiente yo tenía clase de pintura con mi profesora Montse Llavina, y le dije que no quería trabajar ni Menorca (que es la que más me inspira), ni marinas, ni paisajes, ni pintura de otoño ni ninguna otra forma de ejercicio.

Como lo tenía bien pensado, yo con mis manos y ella con sus ojos, conseguimos plasmar en una pintura, todas las imágenes interiores y las sensaciones que había guardado. En general trabajamos para pequeñas series del mismo tema, dos o tres, y así podemos observar, comparar y elegir la mejor, pero en esta ocasión fue una única pintura, espontánea y directa, tal como lo había imaginado. (Gemma Vila, autora del cuadro)

———————–

Tota la història va començar amb el documental de TV3 “El Gran Silenci” , amb el qual els meus pares i jo ens vàrem quedar molt impressionats i impactats davant d’unes imatges que, especialment a mi, em van quedar ben gravades. L’endemà mateix jo tenia classe de pintura amb la meva professora Montse Llavina, i li vaig dir que no volia treballar ni Menorca (que és la que més m’inspira), ni marines, ni paisatges, ni pintura de tardor ni cap altra forma d’exercici.

Com que ho tenia ben pensat, jo amb les meves mans i ella amb els seus ulls, vàrem aconseguir plasmar en una pintura, totes les imatges interiors i les sensacions que havia guardat. En general treballem per petites sèries del mateix tema, dues o tres, i així podem observar, comparar i escollir la millor, però en aquesta ocasió va ser una única pintura, espontània i directa, tal com l’havia imaginat. (Gemma Vila, autora del cuadro)

———————–

Notas biográficas / Notes biogràfiques

Gemma VILA SERRA

 • Nascuda a ARENYS de MAR (el Maresme) el 10.12.1971
 • Escolaritzada a l’Escola Nau (laica i cooperativa) de Premià de Mar
 • Seguiment de l’escolarització al GEM (pedagogia activa) de Mataró
 • IES Tres Turons d’Arenys de Mar fins el 1989
 • Greu accident de motocicleta el juliol de 1989, tres mesos a la UCI i sis mesos a l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti”, Badalona
 • Seqüeles greus: anòxia cerebral, amputació de la cama dreta i serioses dificultats de visió i de moviment
 • Rehabilitació neurològica intensiva dins tot el ventall de possibilitats
 • 1998-2001 cursa estudis a l’Escola d’Educació Especial Pont del Dragó (Ajuntament de Barcelona, formació professional)
 • Adquisició d’un equip informàtic adaptat, PC amb programa sonor incorporat, teclat especial i programa de lectura. Treball continuat de redescoberta de les arts plàstiques i de l’escriptura (classes particulars)
 • Participació en exposicions col·lectives com la Trobada de creadors locals de Caldes d’Estrac, quatre convocatòries consecutives
 • 2009, setembre. Primera Exposició personal de pintures a Caldes d’Estrac (casa particular al  carrer Major, 19, Caldes)
 • Ha escrit una sèrie de relats curts que formen un Recull de 7 contes . Agnès serà la seva primera novel·la, el primer llibre editat
 • 2010, abril. La novel·la Agnès és novetat de Sant Jordi a la parada de l’Associació de dones per la Igualtat a la parada d’Arenys de Mar
 • 2010, maig. Presentació d’Agnès a Caldes d’Estrac (EPEC / La fabriqueta) amb el suport de la Biblioteca municipal “Can Milans”
 • 2011, abril. Convidada a la Biblioteca “Marina Clotet” de Barcelona en qualitat d’ex-alumna, a la festa de Sant Jordi per presentar el seu llibre Agnès als alumnes de l’Escola d’E. E. Pont del Dragó
 • Escriu un nou relat que porta el títol: LUESIA, relat medieval (edició informàtica en versió catalana i castellana)
 • 2011, desembre. Lectura escenificada dels seus dos “Contes d’hivern” a la Biblioteca municipal “Can Milans” de Caldes, a càrrec de l’actriu Verònica Bas amb la col·laboració d’Ariadna Artigas Loire (7 anys)
 • 2012, maig. Es tanca el cicle d’Agnès amb la seva presentació a la Sala d’actes de la Biblioteca d’Arenys de Mar, dins del marc de l’Exposició dels alumnes de l’Escola de pintura de Montserrat Llavina; hi participa amb quatre obres. Dins de l’Exposició, lectura dramatitzada de fragments del llibre a càrrec de l’actriu Gemma Sangerman.
 • 2012-2014, segueix polint Egipte, el seu projecte de narrativa en curs.
 • 2012-2014, treballa amb regularitat amb la seva professora de pintura Montserrat Llavina.
 • 2014, setembre. Exposició de pintures al C.C. Calisay d’Arenys de Mar i presentació del seu nou llibre: Egipte. La misteriosa ciutat soterrada

Malgrat la cadira de rodes i les dificultats, ha fet viatges per Espanya, Marroc, Itàlia (Toscana) i Àustria (Tirol). Té dos espais geogràfics de predilecció: l’illa de Menorca (durant els darrers anys hi fa una petita estada cada estiu) i Egipte (que encara no coneix).

Facebooktwitterlinkedin

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *