Dijous Llarder amb el Mefitu

Facebooktwitterlinkedin

Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes, aquest 27 de febrer l’hem celebrat amb dos activitats del MEFITU:

-Una sortida a bosc amb l’escola de Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, http://elblocdelsantgenis.blogspot.com.es/2014/02/el-bosc-i-el-foc.html

-Els tallers de l’audiovisual i la crema controlada de les maquetes amb les escoles de Riudecols i Duesaigües, col·laborant amb l’activitat del dia de l’arbre de l’empresa Canteras La Ponderosa, S.A.

L’excursió al bosc cremat per l’incendi del 1983 a Taradell amb l’Escola de Sant Genís i Santa Agnès ha servit per donar a conèixer: els incendis forestals com una pertorbació natural o factor ecològic habitual al clima mediterrani, per entendre els boscos mediterranis com elements naturals modificats intensament pels habitants de la regió mediterrània des de fa milers d’anys, són boscos antròpics i no verges o salvatges, i reorientar la relació de la societat amb el bosc i aconseguir boscos més resistents als incendis forestals.

IMG_6420_1024

Les classes de 3er, 4rt, 5 è i 6è de primària han pogut observar la regeneració del bosc afectat per l’incendi històric del 1983 que va cremar unes 900ha. Es van poder conèixer i observar les estratègies de resistència de les espècies al foc.

IMG_6409_1024

S’ha parlat de les utilitats del bosc en general, i s’ha donant importància a la necessitat de gestionar-lo.

IMG_6425_1024
Els alumnes als volts de l’ermita de Sant Quirze

Enllaç: Article publicat al Diari El 9 Nou sobre aquesta sortida, el 28 de febrer de 2014

——————————————————————————————————————–

A la sala d’actes de Riudecols es va projectar l’audiovisual del Mefitu amb l’assistència d’un total de 90 alumnes procedents de les escoles de Riudecols i Duesaigües.

Després  els  alumnes van visitar les instal·lacions de la l’empresa Canteras La Ponderosa, S.A a Riudecols, allí van preparar les maquetes dels arbres per posteriorment realitzar la crema de les maquetes de bosc gestionat i no gestionat, els diferents efectes del foc que han sofert les estructures simulades ha ajudat a entendre la importància de la gestió forestal per la prevenció d’incendis.

IMG_0490_1024

Per entendre com  conviu l’activitat extractiva de la pedrera amb l’entorn natural,  es va realitzar un taller per part de la pròpia cantera que consistia en una plantada d’arbres per contribuir en la restauració de tal·losos i evitar els efectes de l’erosió.

Tots plegats hem passat un dia divertit alhora que hem après moltes coses!

Facebooktwitterlinkedin

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *