PATT – Prades

Facebooktwitterlinkedin
1451993_659940664051276_407490679_n

El passat 30 de novembre es va realitzar una xerrada en el marc del PATT – Pla Anual de Transferència Tecnològica. Hi van assistir un total de 15 persones provinents de la comarca, Baix Camp, i de les que l’envolten, Conca de Barberà, Alt Camp, i Priorat; de l’Anoia, Baix Llobregat i Vallès Occidental. El perfil dels assistents era variat: bombers voluntàris, ADFs, propietaris i gent interessada en el món forestal.

 La jornada es va fer a la sala d’actes de la cooperativa. La va presentar l’Albert Domingo (Responsable d’Assessorament Rural i Innovació Tecnològica; Serveis Territorials de Tarragona; Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural) i la van realitzar en Jordi Guarque i la Núria Giménez, fundadors de la Fundació Pau Costa.
 

IMG-20131130-WA0005En primer lloc, es va parlar del foc com a modelador de l’ecosistema i els canvis que han anat experimentant els nostres boscos, la societat i la relació amb aquests boscos i la percepció dels incendis i la seva evolució. També com actuen els incendis en la gestió del paisatge i com ens ajuden a crear discontinuitats i a parar altres incendis.

1453509_659940747384601_1280973018_n

Després es va parlar de la tipologia d’incendis, patrons de propagació i singularitats, arribant a definir els incendis tipus. També quins es donen a cada part del territori, quines característiques tenen i què és el règim d’incendis.

També es va parlar de la necessitat de la gestió forestal i dels punts estratègics de gestió (PEGs) i de la importantància que es coneguin els riscos que pot comportar viure en un lloc sense gestionar i que cal treballar per a disminuir aquests riscos. Finalment, es va xerrar sobre la diferent percepció dels problemes i/o risc segons les zones del territori i de la quantitat de gent que afecta.

Pel que fa a les intervencions, hi va haver en general una participació molt activa, i els assistents estaven interessats en temes de permisos per a fer treballs, tant en les seves propietats com en punts estratègics, en productes que es poden extreure i en la necessitat de facilitar l’accés a fer operacions en les èpoques adequades.

 

 

Programa de la Jornada

Facebooktwitterlinkedin

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *